BMW Серия 8 Gran Coupe Concept идва в Женева

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки
  • Концептуалното Серия 8 Купе на тази и следващите снимки Концептуалното Серия 8 Купе на тази и следващите снимки

01 Mar 2018

Новата Серия 8 на BMW е все по-близо до серийно производство. Поредната стъпка в тази посока ще видим на автосалона в Женева, който отваря врати във вторник, 6 март. Там компанията ще представи концептуален модел на четиривратото купе Gran Coupe. Могъщата по размери и блясък машина все още е само една сянка, снимана в профил, но дори така изглежда обещаващо с източените си линии и сериозния заден спойлер, вграден в каросерията.

Стандартните версии на Серия 8 – Купе, Кабрио и Гран Купе – вероятно ще бъдат представени по-късно през годината като наследници на Серия 6. Нейното означение пък вече се използва за бившото 5 GT.

Но да се върнем на загадъчния тийзър на концептуалния модел. Снимката не е придружена от какъвто и да разяснителен текст. Все пак BMW вече съобщи, че задвижването на Серия 8 ще бъде поверено на малък на брой двигатели, като върховият от тях ще бъде 4,4-литровият V8 M TwinPower Turbo. В 850i той ще произвежда 450 к.с., а в M8 Gran Coupe – над 600 коня.

Освен днешния тийзър, в галерията добавихме и солидна порция снимки на концептуалния Серия 8 Купе, представен миналата пролет. Той дава достатъчно ясна представа какво да очакваме от моделното семейство, стъпващо на върха на гамата на марката.

Повече за Серия 8 Coupe Concept ще откриете, ако цъкнете на снимката долу:

Първородната Godzilla!