В Щатите: Плащате 2000 на месец, карате което BMW пожелаете…

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

04 Apr 2018

Офертата звучи супер… стига да имате пари. Естествено, има няколко подробности. Засега говорим само за Щатите. И двата бона са в зелено. Общо взето е това. Хубавото е, че във въпросната сума е включена пълна поддръжка, дори автомивките. Остава само да наливате бензин и да пътувате, където си искате. Услугата за абонамент е сравнително нова в автомобилния свят и според специалистите ще добива все по-голяма популярност до момент, в който ще е рядкост някой да притежава колата, с която пътува.

Как работи? С приложение на телефона избирате между доста богат набор от модели на BMW - включително M2, Серия 4 Кабрио, Серия 5 Седан, X5… Дори два хибрида - 530e и X5 xDrive 40e. Когато вече нямате нужда от конкретния автомобил, използвате приложението и служител на марката ви докарва новата желана от вас кола, а взема предната.

Ако сте си харесали спортните модели от подразделението М - таксата скача на 3700 долара на месец - и имате достъп до M4, M5, M6, X5 M и X6 M. Вероятно лизинговият калкулатор на сайта на баварците би могъл да предложи доста по-добри сделки, но тогава се обвързвате с една и съща кола. И трябва сами да се грижите за сервиз, миене, смяна на гуми и т.н. Със сигурност новата услуга не е най-доброто решение за джоба ви, но не се съмняваме, че щом някои производители вече са готови да тръгнат по този път, то вече няма шанс за връщане обратно… Скоро няма да притежаваме колите си. Но ще караме много по-интересни и забавни неща всеки месец! Супер!

А кога в Европа? Засега няма официална информация, но се говори, че може да очакваме първи пилотни програми и на нашия континент през 2019!

 

Първородната Godzilla!