Дали новият Range Rover е кралят на пътя и извън него? Галерия и видео

  • Галерия с 36 снимки. Галерия с 36 снимки.

16 Apr 2018

Във видеото ще чуете две на първо слушане странни твърдения: първото, че наричаме фейслифта на най-големия Range Rover „Bentley за извън пътя“ и второ, сравняваме луксозния SUV с… Bugatti Veyron. И за двете обаче си има доста основателни причини, които ще чуете с любезното съдействие на YouTube.

Преди това може да разгледате галерията с 36 кадъра и да дочетете долните редове, в които ще уточним, че Bentelу вече си имат SUV, скандалната Bentayga, чиято опция, часовник Breitling вграден в таблото струва… точно, колкото „нашия“ тестови Range Rover SDV8. Окей, турбийонът може да се сваля и да се носи на ръката, но, Боже, толкова ли е голяма разликата между Bentayga и Range, че онова нещо, което показва времето в първата кoлa да струва колкото втората, 250 хил. лв.? Силно се съмняваме.

Не се съмнявахме в усещанията в големия Range обаче, усещания, които тестът ни потвърди. Колата е по-добра от всякога! Kато вече конкурира не само луксозните SUV-та, но и „ниските“ S-Class, Серия 7, А8 и компания. Недостатъци? Може би единствено лекото закъснение на работата на тъч бутоните на волана, но това е нещо, което бихте усетили при пряко сравнение с немците. RR е супер могъща машина, която ви кара да се замислите дали въобще се нуждаете от друг автомобил.

Луксозен и практичен,  защото ако карате такъв Range, вероятно може да си позволите и 911. Но да не навлизаме в темата „Какво бих карал, ако имах…“, а да се съсредоточим върху подобреното L405 поколение на RR. Приятно гледане.

Специални благодарности към нашите приятели от Prestigio България

Текст и фотография: Иван Монев

Първородната Godzilla!