Едно прекрасно BMW 2002 tii от 1973-та. Колата е на въздух. Видео

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

04 May 2018

Оли, 22 годишен. Купува BMW 2002 tii малко преди да навърши 17. Излиза му 650 евро, преди да разглоби колата за основна реставрация. Пясъкоструйка, нови ламарини и много любов към детайла, черна боя през 2013-та и основно полиране през 2016-та. Това казва Оли в клипа, който върви със субтитри на английски.

„В началото мислех да е планинска бегачка с ролкейдж,“ казва немецът. Но, както се случва често при такива проекти, идеята се развива в съвсем друга посока.

Резултатът е изчистена визя с лека агресия. Оли монтира бодикит в стил Turbo, спойлерът е карбонов, джантите са яките 16-ки BBS RS, а окачването е сменено с AccuAir, което може да се командва и през телефона. В багажника е монтиран 11-литров резервоар за въздух и 2 компресора. Гумите са 195-ци Dunlop.

Що се отнася до мотора, Оли не издава параметрите, но казва, че е 2-литров с 40-милиметрови карбуратори Weber. Избрал е италиански мигачи с прозрачни стъкла и оранжеви рефлектори, който седят по-изчистено, а стоповете са от преди фесйлифта, кръглите, който Оли също счита за по-яки от правоъгълните.

Салонът е напълно заводски, с изключение на волана Petri и командната „плочка“ на въздушното окачване, която обаче остава скрита. На кората под задното стъкло пък седи брой на Playboy от 1973-та, годината на производство на това 2002 tii. Разгледайте галерията, след което кликнете на това прекрасно 2002 tii, което се задвижва от двигател от M3.

 

 

 

Лукс от Китай!