Лош, по-лош, най-лош, Alpina B7 Exclusive Edition

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

28 Jun 2018

Не е ли страхотен? Даже не един, а три плашещо агресивни екземпляра Alpina B7, кръстени Exclusive Edition и ограничени до 21 екземпляра. Всъщност серията е още по-ограничена, защото въпросните 21 екземпляра са разделени в три серии по седем - всяка с различен цвят - Black Sapphire Metallic, Individual Frozen Black and Individual Frozen Grey. На практика черно и сиво, но все пак три различни цвята. Така че на табелката в интериора пише “1 от 7”.

Нюансите на сивото са подсилени с много черно - черна решетка, черни хромирани елементи и черни 21-инчови джанти. О, и черни изпускателни накрайници.

Защо Alpina не е точно тунинг компания!?

Интериорът е издържан в същия сериозен стил. Всеки екземпляр от серията ще бъде оборудван с кожа Merino от каталога на BMW Individual. Задължителният волан Alpina е допълнен от подглавници с логото на тунинг ателието.

Задвижването е добре познато, което не означава скучно - 4,4-литров V8 с 600 к.с. произвежда 800 Нм, достатъчни за стандартен спринт (0-100 км/ч) за 3,7 секунди и максимални (внимание!) 310 км/ч.

Цените още не са ясни, но при толкова ограничена серия не очакваме лоу-кост предложения…

В случай, че обичате бързи дизели, може този B5 също да ви е интересен, кликнете върху снимката за най-бързия дизел на планетата:

 

 

Лукс от Китай!