McLaren P1 GT ще е нещо много специално. Премиера на 13 юли!

  • Галерия с 9 супер McLaren-а Галерия с 9 супер McLaren-а
  • Първообразът F1 GT - произведени са само три екземпляра, които да отговорят на изискванията на FIA... Първообразът F1 GT - произведени са само три екземпляра, които да отговорят на изискванията на FIA...
  • Според тези изисквания в GT шампионата всяка състезателна машина трябва да има сериен първообраз. Според тези изисквания в GT шампионата всяка състезателна машина трябва да има сериен първообраз.
  • 13 юли, нямаме търпение! 13 юли, нямаме търпение!
  • Впечатляващият P1 LM Впечатляващият P1 LM
  • P1 GTR с промени, позволяващи му да се движи по обществени пътища P1 GTR с промени, позволяващи му да се движи по обществени пътища
  • P1 GTR - състезателната машина с хибридно задвижване с 1000 к.с. P1 GTR - състезателната машина с хибридно задвижване с 1000 к.с.
  • Още два кадъра на един от трите прототипа McLaren F1 GT Още два кадъра на един от трите прототипа McLaren F1 GT

04 Jul 2018

Състезателният отбор на McLaren може и да изживява най-тежкия период в историята си (днес дори напусна състезателният директор Ерик Булие), но отделът за шосейни автомобили е в небивал възход. А колата, за която ще стане дума тук, е по-специална и от най-специалния McLaren. Lanzante ще направи удължен McLaren P1 GT и премиерата ще е следващата седмица на Фестивала на скоростта в Гудууд. В случай, че сте забравили, Lanzante е компанията, която стои зад шосейния McLaren P1 GTR, известен и като P1 LM, който постигна впечатляващите 6:43,2 минути на “Нюрбургринг” и след това се прибра на собствен ход до Великобритания.

Явно въпреки немислимата скорост на въпросния P1 LM, в Близкия изток (къде другаде?) се е намерил клиент, който е поискал P1, вдъхновен от много специалния McLaren F1 GT (вижте го в галерията, а тук ще откриете още една приятна галерия с различни F1). Това изисква удължаването на опашката, добавянето на много вентилационни отвори и порядъчно разширени арки на калниците. Разбира се, допълнени от гигантско задно крило. Очаквайте и впечатляваща скорост.

В Гудууд McLaren ще покаже и собствен longtail модел - 600LT. Произведението на Lanzante обаче изглежда доста по-плашещо. Пропорциите са съвсем различни от тези на P1 или P1 LM, а подгряващата снимка демонстрира изключително широките арки. Както и много елегантен тъмно зелен цвят.

Все още не знаем дали колата ще използва хибридната система на стандартния P1 с 916 к.с. или апокалиптичната версия на P1 GTR с 1000 коня. Скоро обаче мистерията ще бъде разкрита, защото датата на премиерата е 13 юли.

 

Първородната Godzilla!