BMW M2 M ‘Performance Parts Concept’ е по-леко ‘M2 Competition’. Мощно е 410 коня и носи много карбон

  • Галерия с 24 снимки. Галерия с 24 снимки.

13 Jul 2018

Гамата на BMW става все по-объркваща, почти колкото тази на Porsche 911, като M2 и „обикновените“ Серия 2 Купе, са доста добър пример.

Като за начало, се появи M2, най-мощният вариант от гамата на Серия 2 Купе. После се появиха и M Performance части за М2, като същевременно с такива може да накичите всяка „двойка купе“, дори 3-цилиндровото 218i. Отделно, баварците пуснаха и М240i, което е най-мощната не-М модификация, водеща се обаче M Performance модел (карахме го, това червеното в текста; кликнете на снимката за материала).

Малко по-късно BMW пуснаха ‘Competition’ версия на M2, която ползва двигателя на M3/M4, това бялото, a сега, по време на Фестивала на скоростта в Гудууд, BMW M GmbH показва тази кола – BMW M2 M Performance Parts Concept. Тя е базирана на M2 Competition, но сглобена с M Performance части. Проследихте логиката, нали?

BMW M2 M Performance Parts Concept е набъкано с карбон, което е довело до намаляване на масата с 60 кг., спрямо тази на обикновеното M2. От въглеродния композит са изработени предните калници, капака, тавана и страничните прагове. Предните седалки също са с въглеродни основи, като освен това са и с механични настройки – само те са спестили 9 кг. По-лекият акумулатор е извадил още 14 кг, като по-леки са и 19-инчовите ‘Y-spoke 763M‘ джантите, боядисани във ‘Frozen Gold’ (- 6 кг).

Други промени? Окачването е снишено с 20 мм и предлага различни настройки, докато двигателят остава непроменен: 3-литровият редови туин турбо шестак с 410 к.с. и 550 Нм, който ускорява „обикновеното“ M2 Competition от 0-100 км/ч за 4 секунди. Разгледайте галерията, след което може да разцъкате снимките в текста. Червената, както писахме горе, ще ви отведе до теста ни на M240i, боядисаното в ‘Zanzibar Metallic’ М5 до комбинирания ни тест на колата с M2 и M4 на Серес, a бялото M2 – до материала за M2 Competition.   

 

Първородната Godzilla!