BMW X5: Вече не ви трябва ключа, за да влезете

  • Галерия с 8 снимки и илюстрации на новата система Галерия с 8 снимки и илюстрации на новата система
  • Картата ще се поставя в специално обособена позиция до скоростния лост, за да може да запалите двигателя Картата ще се поставя в специално обособена позиция до скоростния лост, за да може да запалите двигателя
  • Готиният ключ от i8 и Серия 7 все още е опция Готиният ключ от i8 и Серия 7 все още е опция
  • Пенсионирането на цветните ключове при BMW вече настъпи Пенсионирането на цветните ключове при BMW вече настъпи
  • Нагледна схема как действа системата Нагледна схема как действа системата
  • И възможностите да я изключите през менюто на iDrive И възможностите да я изключите през менюто на iDrive

17 Jul 2018

Макар Tesla да представи подобна функция още през 2017, отключването на кола без да носите ключа у себе си, все още е слабо познато улеснение. Просто защото досега никой друг производител не го предлагаше. Tesla Model 3 замени ключа с комбинация от мобилния ви телефон и NFC карта (Near Field Communication, в случай, че се чудите). BMW прояви интерес към системата още преди две години и изглежда вече предлага подобна опция в новото X5 G05.

Системата се казва Comfort Access и отключва/заключва колата с приближаването/отдалечаването ви. Нищо ново, новото е, че може да не носите ключа в джоба си, а само тънка карта с размерите на кредитната ви. Менютата на iDrive позволяват да включите или изключите опцията. NFC четец в дръжката на вратата включва светлините, ако приближите на три метра от дръжката на вратата и отключва вратите, ако сте на 1,5 метра. Ако обаче се отдалечите отново на повече от два метра, колата се заключва.

Явно стандартен ключ при всяко положение ще има, просто системата iDrive ще позволява с едно тикче да позволите използването само на картата. Тъй като илюстрациите са изтекли от вътрешно обучение, все още нямаме снимка на самата карта.

 

Лукс от Китай!