Koenigsegg Ghost Squadron не е нормален автомобилен фест. Галерия

  • Галерия с 40 снимки. До една си струват... Галерия с 40 снимки. До една си струват...

27 Jul 2018

Да събереш едва петнайсетина коли за автомобилен фест в 99% от случаите би било равносилно на пълно фиаско. Но не и ако колите са Koenigsegg. Защото в този случай 16 броя е близо 10% от цялото производство. Изобщо.

Мястото на срещата е Баден-Баден в Шварцвалд, на около час с кола от Щутгарт. По време на събитието са връчени ключовете на последните две произведени Agera - Thor и Väder. Няма да има повече Ager-и, а тези двете са разработени на базата на Agera RS, но със специално аеро и всяка една опция, която Koenigsegg предлага. При това без доплащане. Thor получава не само якото си име, но и двуцветен карбонов завършек, перка на акула в стил Льо Ман и активно аеро. Väder се отличава с някои златисти аеро елементи и по-голям заден спойлер.

 

За няколко дни най-новите произведения на Koenigsegg се присъединиха към още 14 коли на шведската компания, водени от самия Кристиан фон Кьонигсег в разкошната зелена Regera от снимките. Докато я разглеждате ще откриете богат набор снимки от планинските пътища на района и Боденското езеро. Фотографът Кено Захе увековечава тази разходка, в която участват голяма част от всички модели, правени някога от Koenigsegg. И която ще да е била еднакво шумна и бърза.

 

Лукс от Китай!