BMW Motorrad разработва нов 1800-кубиков боксер. Показват прототипа му с ‘Departed’ на Custom Works Zon

  • Галерия с 24 снимки. Галерия с 24 снимки.

10 Dec 2018

Доста любопитен подход от страна на BMW Motorrad. Немците явно работят върху още по-нова версия на легендарния си 2-цилиндров боксер, която ще бъде още по-голяма. Интересно, като се има предвид, че марката показа новата генерация на агрегата си съвсем скоро – 1250-кубикова с променлив ход и време за отваряне на всмукателните клапани.

Сега обаче виждаме ‘Departed’ на японското ателие Custom Works Zon, който е изграден около прототип на 1800-кубикова боксерна машина, изпратена от Германия директно в Йокохама. Машина, за която все още се се споменава почти нищо.

Външните елементи на агрегата, като например хромираните водачи на повдигачите на клапаните, които минават отвън, покрай цилиндрите, напомнят за боксерите на BMW Motorrad от 60-те. Същевременно, видимо по-големите размери загатват за по-големия (от съществуващите в момента 1200 и 1250-кубикови машини) работен обем.

Подробностите около двигателя ще бъдат разкрити малко по-нататък, като дотогава ще анализираме уникалния ‘Departed’. Изключително ниския силует на машината напомня на мотоциклетите за рекорди за скорост на Ърнст Хене от края на 20-те и началото на 30-те. Големите колела, 21 инча отпред и 26 инча отзад, са фрезовани от алуминий и са обути в относително тесни гуми. Вилката също е изработена от сплав на лекия метал, докато рамото на задното окачване представлява стоманена тръбна конструкция.

Гръбнакът на байка представлява пространствена тръбна конструкция, като резервоарът и други метални парчета по корпуса, са изработени на ръка, от стоманени листи.

„За нас бе чест и предизвикателство да направим мотоциклет с прототип на нов боксер, разработен от един от най-традиционните производители на мотори в света,“ казват Юичи Йошизава и Йошиказу Уеда, майсторите Custom Works Zon.

 

 

Източник: BMW Motorrad Bulgaria

 

Първородната Godzilla!