Novitec Portofino е роудстър, който оставя дебели черни автографи…

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

28 Mar 2019

Гамата на Ferrari в момента се състои от интересни кончета. На върха стоят двете 12-цилиндрови реликви 812 Superfast (линк към колата в изпълнение на Novitec) и GTC4 Lusso, а под тях - осемцилиндровите модели: новото F8 Trubuto и няколко версии на 488 - Spider (до появата на F8 Spider) и Pista в открит и закрит вариант. Като изключим специалните версии и уникатите Ferrari има още само една кола, която простосмъртните могат да си купят без да са клиенти на компанията от поколения - Portofino.

Елегантният 2+2 роудстър идва с 3,9-литров V8 (двигател на годината за последните няколко издания на конкурса) с 600 к.с. Novitec посяга именно на този двигател, за да увеличи мощността му до 684 к.с., вследствие на което спринтът до 100 км/ч пада до 3,2 секунди, а максималната скорост доближава 325 км/ч.

По-забележителни са фините дизайнерски намеси, които правят роудстъра още по-елегантен, не без помощта на сваленото с 35 мм окачване и ефектните джанти на Vossen. Галерията издава работата на умел фотограф, насладете ѝ се!

 

Първородната Godzilla!