Abt събра RS2 Avant и RS4 Avant - раздвоени сме, и двете са маниашки, но коя е по-брутална?

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

12 Apr 2019

RS2 Avant се оказа доста популярно на сайта ни тази седмица. Заслужено е - едно от най-яките комбита на Audi винаги е било добре приемано, независимо от възрастта си. Този път ви предлагаме галерия, създадена от тунинг специалистите на Abt. И двете коли на снимките са пипнати, но по различен начин.

25-годишното RS2, разработено съвместно от Audi и Porsche, е получило промени по турбото, нова стоманена изпускателна система и преработен разпределителен вал. 2,2-литровият 5-цилиндров мотор може да се похвали с 360 вместо стандартните си 315 к.с. За историята на RS2 Avant разказва самия Ханс-Юрген Абт. Това е едно от първите комбита, които не се страхуват да се изправят срещу истински спортни коли и в голяма степен една от причините версиите Avant на Audi днес да са толкова популярни по целия свят. Конкретният екземпляр е в убийствено добро състояние и радва окото.

До него стои най-новото RS4 Avant, тук във вариант с 530 к.с. и 690 Нм от своя 2,9-литров битурбо V6. Повече за колата ще откриете тук.

Въпросът е коя бихте избрали, ако имахте тази възможност!?

Сравнение на две мега комбита от автосалона в София!

Първородната Godzilla!