Zonda е жива! Това е новото Pagani Zonda Zun

  • Zonda е жива! Това е новото Pagani Zonda Zun

06 Jun 2019

Pagani е компания, готова да задоволи всички клиентски капризи. И под всички имаме предвид да извади от скрина стар модел, да го излъска до блясък, преработи и да го продаде като чисто нов на неизвестен колекционер от Япония.

Представете си BMW да извади от някъде чисто нови части за E30 и да сглоби нова кола, само защото се е появил кандидат-купувач...

Рендърите са единственото, с което разполагаме дотук. Реални снимки няма, което показва, че може би колата все още не е доставена. Zun е лилава, подобно на специалната Zonda 760LH, която караше Люис Хамилтън, като някои въглеродни детайли са оставени в естествения си цвят.

Въздуховодът на покрива напомня за Cinque Roadster, карбоновата перка отзад - за ограничителите по “Графа”. Задното крило изглежда по-голямо от тези, които сме виждали досега да красят серията 760 на Zonda.

Zun е още по-рядък екземпляр, защото е една от малкото Zonda с десен волан. Задвижването по всяка вероятност става от 7,3-литров V12 с около 760 к.с., макар официално потвърждение по въпроса да липсва.

 

Първородната Godzilla!