Тези чисто нови Merc-AMG G 63 са 5 пъти по-евтини от обявеното в ценовите листи

  • Тези чисто нови Merc-AMG G 63 са 5 пъти по-евтини от обявеното в ценовите листи

13 Jun 2019

В ценовите листи на Mercedes, новият брутален G 63 започва от точно 245 476 лв. и 22 стотинки със ДДС. И това преди да му сложите пакета ‘Edition 1’, който струва още… 39 805 лв. и 5 стотинки, камера под задната гума за 2652 лв. и 11 стотинки и още неща, които бихте искали да имате в колата си. Тоест – о, изненада! – новият G 63, както и старият, далеч не е достъпен, като цена.

Освен ако не си го вземете от… Suzuki, за около 40 хил. и не му добавите някои работи. Няколко пъти вече писахме за плъзналите веднага след премиерата на новото Gimny бодикитове, които превръщат малкото всъдеходче в истинско ‘Baby G’. Японците от Liberty Walk имат много добри решения, а тези коли от снимките са дело на немския тунер Tibus. Те не са толкова ателие за екстериорно префасониране, колкото специалисти в аксесоарите за офроуд. Но определено им се е получило с тези G-mny-та.

Ролбарите по предницата са като смалени копия на оригинала, стоповете отзад също са 1:1, като дори 1,5-литровото моторче вече изпуска газовете си през странични ауспуси, стърчащи под праговете. Огледайте ги и споделете дали бихте карали подобно копие? И, въобще, дали да го наричаме копие или по-скоро с по-мекото определение реплика?

Първородната Godzilla!