Това бяло 10-годишно Bentley Brooklands струва повече от чисто нов Continental GT. Има защо


15 Jun 2019

За мнозина Bentley Brooklands е последният „истински“ автомобил, правен от британската фирма. В това определение се включва фактът, че това е последният модел на производителя, който е създаден преди ерата Volkswagen Group. Не че новият Flying Spur не е прекрасен, но това е отделен въпрос.

Към стойността на всеки един Brooklands добавяме и доста ограниченото производство на модела. Първоначално планирани са 550 копия, но в крайна сметка са сглобени само 430. Всеки един е направен изцяло на ръка и е истински шедьовър.

С оглед на казаното до момента, не бива да ни изненадва цената на този бял екземпляр, излязъл от фабриката в Крю през 2009 година. Колата се намира в Холандия, има само 558 километра на таблото и се предлага на клиенти срещу сумата от 229 500 евро. За сравнение, чисто ново Conti GT струва с около двадесетина хилки по-малко.

А иначе прекрасното купе тук има 6,75-литров „осмак“ под дългия си преден капак. Мощността е 530 к.с., а въртящият момент чупи скалата дори и по сегашните стандарти – невероятните 1050 Нм. Автоматик с шест предавки спомага тягата да достигне колелата и осигурява спринт от място до 100 км/ч за 5,3 секунди. Максималната скорост на движение е почти 300 км/ч.

Първородната Godzilla!