Официален дебют за Серия 8 Гран Купе. Най-красивото модерно BMW според нас

  • 41 снимки с новото Гран Купе 41 снимки с новото Гран Купе

19 Jun 2019

Една от най-зле пазените тайни в автомобилната индустрия напоследък бе официално представена. Става дума за купе-седан-лифтбек версията на BMW Серия 8, която получава допълнението Гран Купе в името си.

Ако се чудите откъде се появи този автомобил, то най-простото обяснение е, че това е наследникът на вече спрения от производство Серия 6 Гран Купе. Цялостната форма на купето е подобна, но, разбира се, в стила на най-актуалните модели на баварците.

Ще оставим на BMW да опише идеята със собствени думи: „С индивидуалната си концепция на каросерията и последователно насочените към максимална динамика на управлението задвижване и окачване новото BMW Серия 8 Гран Купе е уникално олицетворение на спортната динамика в луксозния сегмент.“

В зависимост от пазара, налице ще бъдат три различни двигателя. Очакваме в България да се продават и трите – 4,4-литров V8 с 530 к.с., 3,0-литров бензин с 340 и 3,0-литров дизел с 320 к.с. Трансмисията е само една, 8-степенния автоматик, а някои от версиите могат да се поръчат и само със задно предаване. Другите са 4х4.

Производителят обещава „луксозна атмосфера на спортен автомобил на всички седалки“ със „серийно оборудване със спортни седалки с кожена тапицерия Vernasca.“ Част от стандартното оборудване е автоматичното отваряне и затваряне на задния капак, който открива багажник с обем от 440 литра. Много важно – това е достатъчно за транспортирането на три чанти за голф! Wow!

Една от екстрите, които ни се оформят като любими засега, е големият панорамен покрив, който осигурява прозрачна площ от около 1,5 кв. метра. Други интересни опции, предлагани ексклузивно за модела на BMW Серия 8 с четири врати: четиризонова автоматична климатична инсталация, слънцезащитни щори за задните странични прозорци и задното стъкло.

Световната публична премиера на новото BMW Серия 8 Гран Купе ще се състои по време на събитието на BMW Group #NextGen от 25 до 27 юни 2019 г. в Мюнхен, а въвеждането на автомобила на пазара започва от септември 2019 г. Ще го караме и ние, ясно е.

 

Лукс от Китай!