BMW тайно увеличи мощността на M550i xDrive с 67 к.с., даде му лазерни светлини

  • BMW тайно увеличи мощността на M550i xDrive с 67 к.с., даде му лазерни светлини

18 май 2019

В доста дълъг прес материал, посветен на обновления в моделната гама на BMW за лятото на тази година, открихме новината, че M550i xDrive се сдобива с допълнителна мощност за моделна година 2020. Баварците не дават точни обяснения как е постигнато увеличението в тягата, но знаем, че бързият седан получава допълнителни 67 конски сили и 100 Нм въртящ момент.

Промени по силовото предаване няма – 4,4-литровият битурбо V8 мотор под предния капак работи в тандем със 8-степенна автоматична скоростна кутия и xDrive система за двойно предаване. BMW не съобщава и динамичните възможности на подсиления M550i, но предполагаме, че спринтът от място до 100 км/ч сега отнема по-малко от четири секунди.

За 2020 моделна година версията, позиционирана точно под флагмана М5, получава и други подобрения. Като опционално оборудване, например, клиентите ще могат да поръчват и лазерни светлини, които досега се предлагаха само за дизеловата М550d. Новостите влизат в сила от юли тази година, когато хибридната версия на Серия 5 (530е) ще получи по-дълъг пробег с едно зареждане на електрическата батерия.

Нашите тестове на Серия 5:

Коментирай

Sending ...