Triumph Daytona Moto2 765 Limited Edition e Moto2 мотор с регистрационна табела

  • Галерия с 4 изображения. Галерия с 4 изображения.

25 Jul 2019

„Новата Daytona ще бъде най-близкият до истинските Moto2 машини шосеен мотоциклет.“ Това пишат британците в специалната секция на сайта си, отделена за задавщия се Triumph Daytona Moto2 765 Limited Edition. Официалното представяне на пистарката с легендарното име ще бъде на 23-ти август, като за сега Triumph разпространиха само тази скица и няколко отрязъка от нея, както и посланието, че мотоциклетът ще се произведе в ограничена серия от... 765 броя.

Технически параметри? Все още не казват нищо. Единственото ясно е, че сърцето на новата Daytona ще бъде 765-кубиковия 3-цилиндров агрегат, който се използва в Moto2. Или поне негова версия. Подобен двигател работи в момента в готиния нейкед на британците, Speed Triple RS, където предлага 123 к.с. и 77 Нм. При Daytona Moto2 765 Limited Edition обаче очакваме над 140 коня.

Компонентите? Окачването най-вероятно ще бъде доставено от Öhlins, спирачките от Brembo и... за сега можем само да гадаем за останалото. Британците ще представят байка в рамките на уикенда 23-24 на пистата „Силвърстоун“, като също споменават, че новите байкове ще бъдат демонстрирани от двама бивши световни шампиони.

Първородната Godzilla!