Triumph TE-1 e електрически мотоциклет със 176 к.с. и батерия от Williams

Triumph TE-1 e електрически мотоциклет със 176 к.с. и батерия от Williams
11 Feb 2022

Triumph TE-1 е във фаза „прототип“, но е съвсем истински. Той е дело, освен на Triumph, които са се погрижили да прилича на Speed Triple, също на Williams Advanced Engineering, които са създали батерията. Кой са WAE? Същите, които помогнаха и на Singer Vehicle Design с двигателя за DLS. Модулът е опакован с карбон и е с капацитет 15 кВтч, 360 волта. Способен е да осигури пробег от около 190 км, както и бързо зареждане – 0-80% за под 20 мин.

Леле. Ел. моторът пък е произведение на Integral e-Drive, същите хора направили задвижването на Volkswagen I.D. R, държащ „електрическия“ рекорд на Пайкс Пийк и трасето в Гудууд. Машинката тежи 10 кг и е в един корпус с инвертора.

Целта на разработката е серийният мотоциклет да тежи максимум 220 кг и да бъде динамичен за каране, казват от Triumph. По-конвенционалните компоненти са обърната вилка Öhlins, спирачките Brembo M50 и още няколко неща.

Тепърва предстоят тестове, усъвършенстване и калибриране на машината, но засега визията и данните са доста обещаващи. Как мислите?

Много практичен и интересен!