Харесвате ли кемпери? Скоро ще изглеждат като този - концептуалния Hymer VisionVenture

  • 14 снимки с кемпера на бъдещето 14 снимки с кемпера на бъдещето

02 Sep 2019

В момента в Дюселдорф се провежда най-голямото търговско изложение за каравани и кемпери в целия свят. Caravan Saloon е мястото, където европейските, а и немалка част американските, фирми в бранша показват моделите си за новата година. Подобно на автомобилите, и тук не липсват концептуални разработки, които загатват в каква посока ще се развиват този тип машини в бъдеще.

Най-дръзка тази година изглежда идеята на Hymer, един от наложилите се производители на моторизирани къщи. Новото им творение носи името VisionVenture и се базира на шаси от актуалното поколение Mercedes-Benz Sprinter, което обаче е претърпяло немалко модификации по кабината. Лесно можете да видите, че предният капак е по-къс, а наклонът и формата на челното стъкло са сериозно променени.

Но не там е голямата изненада. Кемперът всъщност е двуетажен и в действителност разполага с вътрешно стълбище, подобно на това е мезонетите. На първия етаж откриваме нещо като всекидневна с малък кухненски бокс, а малко пространство е оставено и за баня. На втория етаж е разгъваемата спалня, която има и разтегаема тераса за по-добър изглед към природата, когато сте на диво къмпингуване. Въпреки внушителните си размери, кемперът предлага място за двама.

Hymer си партнира с BASF за изработката на машината, в която са използвани много полимерни материали, които иначе не виждаме често. Подборът им е позволил на фирмата да свали нагряването върху външните панели с до 20 градуса, което автоматически сваля температурата в кабината с поне 4 градуса.

За жалост, този дом на колела няма да влезе в производство под формата, в която го виждате. Все пак, от Hymer коментират, че немалка част от идеите в него ще бъдат интегрирани в следващи серийни продукти на компанията.

Първородната Godzilla!