Х5 M и X6 M дебютираха като най-мощните SUV-та в историята на BMW

  • 51 снимки с най-мощните джипки на BMW 51 снимки с най-мощните джипки на BMW

03 Oct 2019

Приветствайте новите крале на Аутобана – BMW X5 M и X6 M, които дебютираха току-що с освежен дизайн и повече мощност. Боботещият 4,4-литров „осмак“ под предния капак се пренася от предходния модел, но, разбира се, има подобрения във всяко едно отношение.

В стандартната версия на V8 мотора той генерира мощност от 600 к.с. и 750 Нм въртящ момент или с други думи 33 к.с. повече от предишнитe X5 M/X6 M. Напълно достатъчно за спринт от място до 100 км/ч в рамките на само 3,8 секунди. Но има и още.

Ако си доплатите за Competition пакет около 26 хил. лева, независимо от избора на Х5 или Х6, ще разполагате с 625 к.с. Моментът остава непроменен, но пък повишената тяга намалява времето от 0 до 100 с 0,1 секунди. Не е нещо особено, ще кажете, но при това ниво всяка десета от секундата е важна.

Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Можете да вдигнете и 285 км/ч обаче, ако поръчате M Driver’s Package, който ви осигурява и достъп до Performance Center Driving Schools. Това е училище с инструктори от BMW, които ще ви покажат как, какво и кога да правите с новата си перформънс джипка.

Естествено, мощността не е всичко. Сериозни доработки има и по окачването, спирачките и кормилния механизъм. Няма как да не споменем новите спирачки – 395-мм отпред с 6-бутални апарати и 380-мм дискове отзад, които се крият зад стандартни 21-цолови колела. Можете да карате моделите в добре познатите режими на движение Comfort, Sport и Sport Plus. Цените? У нас X6 M започва от 254 450 лв. с ДДС. 

Първородната Godzilla!