Мощна галерия със 192 снимки от салона в София

  • Мега галерия със 192 снимки! Мега галерия със 192 снимки!

15 Oct 2019

Близо 200 кадъра от изложението, които покриват абсолютно всеки автомобилен щанд и почти всеки модел. Водещата снимка е на бруталният Mercedes-AMG GT R Pro с 585 к.с. и мноооого карбонови аеро елементи по себе си. Той определено е звездата с най-голяма гравитация на щанда на Mercedes, заедно с 4-вратото си братче (с което нямат толкова общо). Новия гигант GLS също е там и изглежда внушително, особено в компанията на новият G-Class.

При BMW ни радва много супер якото M8 Competition в изпълнение кабрио, както и новото 8er Gran Coupe, при Audi вниманието привличат RS моделите, а Lexus разнообразяват окото и душата с прекрасния LC 500, премиерния RX 450h, UX 250h и новия ES.

Maserati GranTurismo отдавна не е премиерен модел, но продължава да изглежда страхотно и да привлича погледи и пръсти, заедно с Quattroporte - покритите с карбон дръжки седят страхотно на бялата боя. VW и Toyota също са там, както и Jeep, Jaguar (новият XE е много готин), Land Rover и Volvo.

Няма да изброяваме всички марки, защото е излишно. Ще споменем обаче и присъствието на изтънчения Rolls-Royce Cullinan, за пръв път на роден салон, както и дебюта на новата за страната ни марка DR. От сравнително скоро у нас се продава и Mahindra, която също е представена. Haval имат интересно предложение, приличащо на BMW X6 и изглеждащо доста прилично, Suzuki радват страшно много с мъника Jimny, а Honda привлича най-вече с Type R, което не е премиера, но - вижте я само как изглежда. А когато отидете на щанда на японците, обърнете внимание на емблемите на джантите - някой се е постарал да ориентира всички капачки в правилната посока.

Renault? От известно време правят доста привлекателни автомобили. Megane RS е на щанда в мощното 300 коня изпълнение Trophy, заедно с Clio и чисто новото ZOE, което все още даже няма и цена. Могъщият GT-R краси мястото на Nissan, където е и новия Juke (доста по-готин отпреди), а при Peugeot ни допадна много новото 208, особено чисто електрическото изпълнение със 136 коня.

Фотография: Иван Монев

Първородната Godzilla!