Африкански крал получи доставка на 19 Rolls-а за 15-те си жени


18 Nov 2019

Чували ли сте за Кралство Есватини? Доскоро тази държава носеше името Свазиленд, но от 19 април миналата година получи новото си международно название. Есватини е кралство, като от 1986 г. крал там е Мсвати III, който изпълнява ролята на административен глава на държавата, а майка му е духовен водач на нацията.

Същият този крал е добре известен със страстта си към луксозните и екзотични коли, въпреки че в страната му властва безработица и глад. Последното попълнение към гаража му са 19 автомобила Rolls-Royce, които ще са на разположение на Мсвати, неговата майка и 15-те (!!!) му жени, които пък се грижат за 23-те му деца. Лично Мсвати ще кара Cullinan, а за семейството му остават Wraith и Ghost.

Африкански медии съобщават също така, че Мсвати е направил и огромна поръчка за около 120 автомобила BMW, между които седани 540i и джипки Х3. Можем само да предполагаме кой ще ги кара, но най-вероятно новите им собственици ще са други приближени на местния деспот. В колекцията на краля към момента влизат и 20 екземпляра Mercedes-Maybach S600 Pullman, както и куп други, основно немски, возила.

Лукс от Китай!