Mercedes-Maybach GLS 600 е ултимативният SUV, който ще се конкурира с Rolls

  • Mercedes-Maybach GLS - 53 снимки Mercedes-Maybach GLS - 53 снимки

21 Nov 2019

Виртуалният брак между последното поколение Mercedes-Benz GLS и концептуалния Mercedes-Maybach Ultimate Luxury роди това реално отроче – Maybach GLS. За изненада на всички, супер луксозният автомобил прави своя дебют на китайска земя, вместо в рамките на изложението в Лос Анджелис, което тече едновременно с това в Гуангджоу.

Това е първият път в историята на Maybach, в който емблемата на студиото се слага върху сериен високопроходим автомобил. GLS 600 4MATIC представлява най-шикозният SUV излизал някога от Щутгарт и може да се похвали с доста сериозна мощност.

Под капака, който е в различен цвят спрямо основната част от екстериора, се крие 4-литров битурбо „осмак“ с мощност от 558 к.с. 730 Нм въртящ момент между 2500 и 5000 об/мин допълват сухите цифри, които пък би трябвало да ви доставят ускорение от място до 100 км/ч за 4,9 секунди на пътя. Ексклузивно за този автомобил V8 моторът се комбинира с 48-волтова електрическа система, която добавя инстантни 22 к.с. и 250 Нм.

Не че всичко това има някакво значение – Maybach GLS e създаден да ви превозва в безпрецедентен лукс, с какъвто може да се похвалят само автомобили като Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga. В кабината вече няма място за седем пътника, както е при стандартния GLS, а достъпни ще бъдат 4- и 5-местни конфигурации с отделни кресла при първата.

На борда ще разполагате с всичко от седалки с масаж, през разгъваеми масички, та чак до хладилник и специален комплект за пиене на шампанско. Звучи ви познато, нали? Cullinan и Bentayga не отстъпват в това отношение.

Продажбите ще започнат от втората половина на следващата година. Засега няма цени, но знаем, че возилото ще се сглобява в САЩ и най-вероятно ще стартира от около 200 000 долара.

Първородната Godzilla!