Продават 9,4-литровия туин-турбо Charger Maximus от “Бързи и яростни” 7

  • Боя няма, това е гол метал. Вижте още снимки в галерията! Боя няма, това е гол метал. Вижте още снимки в галерията!

25 Nov 2019

Внимание! Колата на Доминик Торето от седмия “Бързи и яростни” си търси нов собственик. Не става въпрос за филмов декор, а за съвсем реален супер наточен Charger, който се явява единствен в света. Чудовището се продава на аукцион в Саудитска Арабия и докато четете тези редове може би дори вече пътува към гаража на новия си собственик.

Колата е напълно преработена спрямо оригинала, като използва шаси на Scott Spock Racing, което е с 400% по-добра устойчивост на усукване спрямо оригинала. Не се учудваме. Каросерията е напълно нова - с над 10 см по-широка. Над 16 000 часа работа по колата са я превърнали в истинско бижу на масълкарите. По каросерията няма и капка боя, което я прави още по-яка.

Най-интересното обаче се крие под предния капак - 9,4-литров туин-турбо V8 с 2250 к.с. (това са около 2280 в нашенските метрични коне, не че картинката се променя). Maximus изпълнява стандартния спринт до 60 мили/ч (96 км/ч) за 1,8 секунди и (което е по-впечатляващо) достига 160 мили/ч (257 км/ч) за 8 секунди. 250 за 8 секунди!

Става въпрос за кола, която напълно законно може да се движи по улиците… По окачването е работено супер много, за да не потъва задницата и предницата при изсипването на чудовищните числа върху задните гуми, като в крайна сметка екипът се е спрял на адаптивно такова. Тракшън контролът пък е синхронизиран с навигацията…

Интериорът идва с италианска кожа (от италиански крави, допускаме), добавени са някои дигитални глезотии, които обаче са умно скрити, за да не се разваля общият характер с грозни дисплеи.

Безспорно подобно возило е стабилна инвестиция. По непотвърдена информация с покупката на Maximus новият собственик ще бъде облагодетелстван и от солиден чек, тъй като колата вече е ангажирана за участие в “Бързи и яростни” 9 и 10.

 

 

Първородната Godzilla!