Ако “Бързи и яростни” се снимаше на Балканите

  • Галерия със седем колажа. Не са особено професионални, но са особено забавни... Галерия със седем колажа. Не са особено професионални, но са особено забавни...

18 Oct 2021

“Бързи и яростни”, маниашката автомобилна поредица, която започна през 2001, вече повече прилича на сапунка, отколкото на филм за готини коли. Въпреки това през годините в деветте филма от поредицата (и допълнението “Хобс и Шоу”) видяхме някои наистина страхотни машини, които се превърнаха в емблематични за поредицата и придобиха легендарен статут. Такива са синият GT-R R34 на Брайън О`Конър (Пол Уокър) и бруталният Charger от 70-те на Дом Торето (Вин Дизел). Хиляди деца (и не само) са въздишали също по онази оранжева Supra от първата част, по внушителния Charger Maximus (1968) и са цъкали с език при фантастичния полет на космическия Lykan Hypersport във Fast 7.

Какво обаче би станало, ако американските гангстерски коли бъдат заменени от по-познати по нашите ширини машини? Отговор ни дават не особено професионалните, но много намясто направени колажи на пичовете от Garage Slovakia, за които колегите от Autoclub първи съобщиха.

“Балканските Бързи и яростни” се возят на Lada “петица” (Брайън), Golf IV (Дом) и Honda Civic (Хобс). Лети Ортис бърка под предния капак на BMW E36, Хан Лу е заменил своите RX-7 и LFA с Skoda Felicia. Вижте и другите интересни хрумвания на словаците в галерията над текста.

 

Първородната Godzilla!