BMW разработва... самонивелиращи се поставки за чаши


29 Nov 2019

Посоките, в които развойните отдели на отделните компании работят, понякога са супер изненадващи. Като пример припомняме самонивелиращите се емблеми на Rolls-Royce. Изглежда вдъхновени до известна степен от това “откритие”, инженерите на BMW работят по нещо подобно, но доста по-рационално.

В Мюнхен изглежда подготвят самонивелиращи се поставки за чаши за интериорите на бъдещи модели. Идеята е чашата с течност винаги да стои на максимално равна повърхност, което ще гарантира, че въпросната течност няма да се излее. Припомняме, че някои върхови луксозни модели на марката вече имат къп холдъри, които могат да подгреят течността в чашата.

“В общи линии, поставяте чашата на мястото й и, ако колата усети, че има накланяне, поставката автоматично побутва от другата страна, за да изравни нивото,” обяснява простичко идеята Хосе Алберто Пеня, главен дизайнер на BMW Vision M Next.

Всъщност, точно с този концепт, който бе представен преди месеци, BMW дебютира технологията в концептуален вид. Но тогава никой не забеляза такава малка подробност.

Първородната Godzilla!