Въпрос на деня: чисто нов Rolls Phantom за $600 000 или 16-годишен за $90 000? Видео


03 Dec 2019

Интересни въпроси тормозят главите ни днес. Чудим се дали да си купим чисто нов Rolls-Royce Phantom или 16-годишен екземпляр от модела за почти десет пъти по-малко пари. Защото, както казват от Братя Мангасариян, парите имат вредно влияние и се чудим как да се освободим от тях.

На подобна тема за размисъл всъщност ни наведе YouTube каналът Throttle House. Пичовете разглеждат точно два такива автомобила в последното си видео - единият моделна година 2020, а другият 2004. И двата Phantom, и двата с V12 мотори и задвижване само на задните колела.

Шегата на страна, единственият логичен начин, по който двете машини могат да бъдат сравнявани, е инвестиционен. За новия автомобил тепърва предстои период на сериозно обезценяване преди евентуално цената да започне да се покачва. При модела от 2004 година на практика е достигната най-ниската ценова точка и потенциално исканата за него цена може само да се вдига.

И така - кой от двата автомобила бихте избрали вие при условната уговорка, че парите не са проблем, но все пак искате да направите разумна инвестиция?

Първородната Godzilla!