Бихте ли карали кола от Sony? Вече имате тази възможност…

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

08 Jan 2020

Apple може и да се отказа от работата си върху собствен автомобил, но изненадващо на CES 2020 друг технологичен гигант извади първа собствена кола – Sony. Моделът се казва Vision-S, изцяло електрически е, и напомня едновременно на Taycan, Model 3 и на Lucid Air. Предницата може би е черпила вдъхновение и от Pininfarina Battista, което не е лошо.

 

Идеята на Sony не толкова е била да измести Porsche или Tesla от пазара на електромобили, колкото да демонстрира разработките си в областта на автономните технологии. Концептуалният модел е разработен съвместно с голям брой доставчици на автомобилно оборудване, включително Nvidia, Continental, Bosch, ZF и Qualcomm. За произвеждането на прототипа Sony си е сътрудничил с Magna Steyr. Седанът разполага с 33 сензора, които да му помагат в движението без намесата на шофьор и разполага с автономност от ниво 5.

 

Sony не разкрива особено много детайли, но все пак споменава някои от основните характеристики на колата. Мощността идва от два електромотора и достига общо 268 к.с., позволяващи ускорение до 100 км/ч за 4,8 секунди и максимална скорост от 240 км/ч.

Както може да очаквате от Sony, инфоразвлекателната система има водеща роля. Гигантският екран в предницата наистина впечатлява, а интериорът е оборудван с 360-градусова аудио система. 

 

Първородната Godzilla!