Ford Explorer PHEV е по-мощен и струва повече от BMW X5 PHEV в Германия

  • 14 снимки с най-големия Ford в Европа 14 снимки с най-големия Ford в Европа

16 May 2020

Explorer е нов експеримент от Ford за Европа. Моделът се продава в десетки хиляди в Америка и е един от най-популярните 7-местни модели на пазара. Но на нашия континент реалностите са други - нито Ford има реномето на производител на скъпи коли, нито клиентите търсят толкова големи автомобили като цяло.

А Explorer, сам по себе си, е интересен. Предлага се с хибридна система, която комбинира 3-литров турбо бензинов двигател и електромотор за системна мощност от 457 к.с. и 850 Нм въртящ момент. На ток може да измине около 40 километра поради високото си тегло от доста над два тона. На борда има наистина много пространство и куп глезотии за приятно пътуване.

Готов ли е пазарът в Европа за такъв модел? Според нас не, а и цената нa Explorer PHEV няма да помогне особено. В Германия тя започва от 76 000 евро за по-спортната версия ST-Line, а луксозният модел Platinum има базова цена с 1000 евро по-висока. За сравнение, BMW X5 xDrive 45e започва от 77 300 евро, но пък има доста по-ниска мощност (394 к.с.).

Първородната Godzilla!