Koenigsegg и Polestar работят по общ модел?

  • Красноречива снимка, но никаква допълнителна информация. Красноречива снимка, но никаква допълнителна информация.
  • Gemera и Precept нямат много общо, така че сътрудничеството на двете фирми е любпитно Gemera и Precept нямат много общо, така че сътрудничеството на двете фирми е любпитно
  • Koenigsegg Gemera Koenigsegg Gemera
  • Polestar Precept Polestar Precept

03 Jun 2020

В Швеция се появи неочаквано партньорство - между производителя на суперколи Koenigsegg и Polestar - новоотделилата се от Volvo компания за електромобили. Засега липсват официални данни, но двете фирми показаха снимки на позиращи един до друг Koenigsegg Gemera и Polestar Precept.

 

Текстът, който ги придружава в профила на Koenigsegg, е лаконичен: “Предстои нещо вълнуващо”, като съобщението на Polestar в Instagram е почти идентично: “Нещо интересно ще се случи на западния бряг на Швеция.” И двата поста носят хаштага #KoenigseggXPolestar.

Предвид интереса и на двете компании към електромоторите, подобно сътрудничество не е невероятно. През март Koenigsegg представи Gemera. Суперколата се задвижва от двулитров трицилиндров мотор с две турбини и три електромотора. 800-волтова електрическа система и лека 15-киловатчасова батерия допълват картинката, като Gemera е способна на 1727 к.с. и 3500 Нм. 

Polestar Precept е концептуален изцяло електрически модел, също с четири места, но и с четири врати, който не се очаква да се произвежда в този си вид. 

При всяко положение е интересно какво ще роди връзката между две супер любопитни марки. Следим!

 

Първородната Godzilla!