И богатите понякога плачат: Сервизна акция за Bentley Bentayga, можело да се запали


11 Jun 2020

Bentley обяви сервизна акция за 6000 автомобила от модела си Bentayga. На пръв поглед цифрата не е сериозна, но имайте предвид, че от супер скъпия SUV са сглобени само около 20 000 единици до този момент. Грубо казано, 30 процента от продукцията ще трябва да мине през сервизите.

Причината за това е потенциален теч на гориво от един от горивните тръбопроводи. Смята се, че от този дефект страдат едва 0,2 процента от колите, но британците ще прегледат всички машини, които са сглобени между януари 2018 и март 2020 година и разполагат с V8 мотор.

Макар и слабо вероятно, казват от Bentley, съществува възможност автомобилът да се подпали, ако гориво започне да изтича от маркуча и попадне върху нагорещения ауспух. 

„Въпреки че това изтегляне е предпазна мярка, оторизираните търговци на Bentley ще заменят съществуващата бърза връзка за гориво с такава, направена от подобрен материал, и, когато е необходимо, също да настроят софтуера на вентилатора за охлаждане на двигателя. Това ще отнеме приблизително час “, коментират от фирмата.

Доставчик на потенциално дефектните компоненти е фирмата Veritas Dunakiliti Kft от Унгария.

Първородната Godzilla!