Jacob & Co показа новия си часовник Bugatti Chiron 300+ за 580 хил. долара!

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

18 Jun 2020

Точно така, 580 хил. долара. За часовник. Изумителната машинка действително изглежда страхотно, но това е сума, която би била достатъчна да напълним цял гараж с любимите си коли… Все пак за всеки влак си има пътници.

Очевидно президентът на Bugatti Щефан Винкелман е напълно окей с подобна сума, защото в прес съобщението четем: “В лицето на Jacob & Co намерихме партньор, който разбира начина, по който гледаме на ексклузивността, разбира как всеки предмет, носещ името Bugatti, трябва да комбинира върховна мощност и най-сложната технология, съчетани с чистия лукс и неподражаемата естетика и елегантност на Bugatti”. Зад тези думи стоят доста конкретни демонстрации за абсолютен часовникарски лукс, ако можем да се изразим така.

Машинката се казва Twin Turbo Furious Bugatti 300+ и е изработена от карбон и титан с цветовете на рекордно бързото Bugatti Chiron Super Sport 300+. Размерите са доста внушителни - 57х52 мм, като десетките преплитащи се циферблати показват цял куп функции, но най-много ни допада 50-часовият резерв, който се измерва с аналогова стрелка, подобно на скоростомера на достигащото 300 мили/ч (490 км/ч) Bugatti Chiron. Два турбийона правят своите магии, така че гравитацията, 5G мрежите и илюминатите да не влияят на точността на скъпоценното ви произведение на изкуството. 

В списъка с екстри откриваме водоустойчивост до 30 метра под морското равнище, но истината е, че всеки от трите произведени екземпляра ще стои заключен в сейф и ще се предава от поколение на поколение с практически нулев шанс да се приближи по-близо до морската повърхност от горната палуба на яхтата на собственика си.

Между другото, за разлика от часовника, реалната кола ще бъде произведена в цели 30 екземпляра. Само отбелязваме...

 

Първородната Godzilla!