Този открит SUV се казва Heuliez Intruder и под ламарините му се крие Mercedes G-Class. Продава се


17 Jul 2020

Пазарът на открити високопроходими автомобили е доста свит - да си признаем, и клиентелата не е много. Ако живеете в Европа, единствената ви опция е новият Volkswagen T-Roc Cabriolet, който е по-скоро за вечерни разходки по морските курорти, отколкото за офроуд предизвикателства. 

Ако все пак искате открит автомобил, който да може спокойно да гази извън асфалта, ви предлагаме това. Носи звучното име Heuliez Intruder и всъщност се базира изцяло на Mercedes-Benz G-Class - този от 1996 година с блокируеми диференциали. Под какапа се крие 3,2-литров бензинов мотор, работещ в тандем с 4-степенен автоматик.

Съвсем наскоро возилото е преминало през супер обстойна реставрация, която е коствала 280 000 евро. Двигателят е разглобен и сглобен на ново и би трябвало да мърка като чисто нов.

Цената? Ами, както казват, ако трябва да питате, значи не може да си го позволите. Така де, няма официално обявена цена, за такава трябва да попитате продавача тук. Но имайки предвид колко средства са инвестирани за реставрация, не смятаме, че ще се спазарите за по-малко от 350 000 евро.

Първородната Godzilla!