Да изминеш 20 000 км с електрически Harely-Davidson. Трейлър на Long Way Up!

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

16 Sep 2020

Първи трейлър на чаканата с огромно нетърпение и любопитство поредица Long Way Up! Помните ли епичните приключения на Юън Макгрегър и Чарли Бурман? Мотоприключения през над 30 хил. км, сглобени в култовата поредица ‘Wong Way Round’, излъчена в края на 2004-та година. Тогава двамата, заедно със също каращия мотор оператор Клаудио вон Планта, допълнени от още двама продуценти, прекосиха разстоянието от Лондон до Ню Йорк. Уникалната поредица ‘Wong Way Round’ бе съставена от седем епизода, и освен страхотното настроение и оригиналност, ни радваше с парчета на „Стереофоникс”, „Блър”, „Колдплей”, „Орбитал”, „Масив Атак” и „Редиохед”.

А ето, че сега е ред на ‘Wong Way Round’, третото приключение от поредицата, което се снима в момента и което ще ни преведе през Южна Америка, Мексико, с финал в Лос Анджелис. Продукцията все още не е оповестила точният маршрут, но в интернет вече се срещат снимки на екипа. Като тези от Патагония и ледникът „Перито Морено”.

Това са над 20 хил. км с… чисто новите Harely-Davidson LiveWire, който са… електрически. Двадесет K с електрички. Доста амбициозно. И интересно, като съдим по първия трейлър на поредицата. Премиерата и е насрочена за 18 септември, а платформата е Apple TV+. Естествено обаче ще очакваме да я видим и на други по-достъпни за масата места.

Моторът? Harley-Davidson LiveWire се задвижва от т.н. ‘H-D Revelation’ електромотор със 105 к.с. и 116 Нм, захранващ се от високоволтова система и батерия с капацитет 15,5 кВтч. Официалният пробег на еко байка е 153 км при комбинирано каране и 235 км при градско, в идеални условия. Това обаче са заводските данни, при това за серийното изпълнение на LiveWire. От снимките в Инстаграм виждаме, че трите мотора са оборудвани с джанти със спици (серийно идва с лети) и значително „по-рошави” гуми от стандартните. Като сложите и дисагите с багажа и снимачната техника, пробегът на LiveWire би следвало да намалее осезаемо.

 

Първородната Godzilla!