Немци пускат Lada Niva за 20 хиляди евро


23 Sep 2020

Носталгията по миналото е нещо, с което човешкият вид не спира да се бори от векове. Именно тя е движеща сила за множество решения, добри или лоши, и изглежда отново тя е мотивирала симпатягите от Partisan Motors да изригнат с новия си проект.

Става дума за луксозна версия на Lada Niva, която в момента се подвизава с името Lada 4x4. Руската фирма се изтегли от европейския пазар това лято и остави незапълнена нишата на достъпните офроуд машини.

Тук идва отговорът на Partisan, която всъщност е немска фирма. От компанията ще пуснат модела си на цена от 19 990 евро, което е грубо казано три пъти повече от оригинала в Русия. Засега се предвиждат 50 бройки само за местния пазар, но сме склонни да вярваме, че производството ще бъде разширено.

По данни на колегите ни от AutoNews, “в проекта на германската Lada 4x4 участва Юрий Постников, известен с други проекти на Partisan Motors, главният дизайнер на ВАЗ-2110 Владимир Ярцев, който в момента ръководи собствено конструкторско бюро в Европа, инженерът и създател на няколко проекта в областта на електричеството, автомобилостроенето и водния транспорт Владимир Петров, инженерът и ръководител на проекта за производството на дизелова Лада 4х4 Александър Романов и др.”

Джипката ще се продава под името Lada 50th Anniversary Limited Edition. Визуално ще се отличава с по-големите брони и офроуд гумите, а промени ще има и по интериора. Не очакваме промени по задвижващия агрегат.

 
Лукс от Китай!