BMW започна производство на M3 със задно и ръчка

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

05 Nov 2020

В завода на BMW в Мюнхен започна производството на изцяло новото поколение M3. Баварската компания е особено горда, че от една и съща поточна линия слизат всички модели от Серия 3 G20 - седан, комби, бензинови, дизелови и плъгин хибридни варианти. На същата линия от тази седмица се прави и M3.

Новото купе M4 ще се прави в Динголфинг, но старото се сглобяваше в Мюнхен, което е позволило на завода доста лесно да внедри производството на карбоновия покрив върху каросерията на седана. Друга любопитна подробност е, че в завода е обособена специална зона, където изцяло ръчно се правят седалките, предния капак и някои от страничните панели на каросерията на M3.

Колата ще стигне до клиентите през март 2021 в два варианта със следните характеристики (поне на хартия): 480 к.с. (550 Нм) за стандартния модел и 510 к.с. (650 Нм) за варианта Competition.

Особено нетърпеливо се очакват екземплярите с 6-степенна ръчна скоростна кутия и задно предаване (само с по-ниската мощност). Те ще излязат от завода първи, а през лятото вече ще са готови и колите с xDrive и 8-степенен М автоматик.

Първородната Godzilla!