Официално: Новият Maybach е тук!

  • Галерия с 26 снимки Галерия с 26 снимки

19 Nov 2020

Най-луксозната кола на планетата. Mercedes-Maybach не иска да се задоволи с абсолютно нищо по-скромно като твърдение. Свръхлуксозното изпълнение от Щутгарт не се опитва да скрие роднинството си с “най-добрата кола на света”. Междуосието е удължено с 18 см спрямо стандартната S-класа, а предната решетка е вдъхновена от концептуалния Vision 6 - най-лъскавият прототип, който някога сме виждали.

В този автомобил няма нещо, което Mercedes-Benz да не смята за най-доброто в света. Фаровете с три мощни диода използват 1,3 млн. микро огледала, за да отразяват и насочват светлината по най-прецизния възможен начин. Аудио системата 4D Burmester разчита на активно заглушаване на шумовете, за да осигури удивителна тишина и спокойствие.

Точно пет екрана (с размер до 12,8 инча) осигуряват пълна свързаност на пътуващите в лимузината. Повечето от тях разпознават посоката на погледа ви, жестове и гласови команди.

Двигателната гама все още не е официално обявена, но двете най-вълнуващи попълнения ще бъдат 6-литровият битурбо V12 и новият S 580e плъгин с 3-литров 6-цилиндров и общо 100 км пробег изцяло на ток. За да бъде тишината на борда пълна.

За да добиете представа за какво разнообразие от технически опции става въпрос, Maybach може да се поръча с два различни типа завиване на задната ос - с до 4,5 и до 10 градуса. Адаптивното пневматично окачване има собствен режим Maybach, който надгражда окачването на S-класата, така че да не си разлеете шампанското.

А интериорът предлага около квадрилион режима за отопление, охлаждане, масаж и облягане на седалките. 

Многобройните системи за подпомагане на шофьора довеждат лимузината до ниво 3 на автономност, което обаче е напълно излишно, нали все пак плащате на шофьор...

 

Първородната Godzilla!