GMC Hummer EV идва с 830 коня, 1000 Нм и ускорение от 0-100 за под 4 секунди

  • Галерия с 27 снимки. Галерия с 27 снимки.

05 Apr 2021

През октомври миналата година писахме за възраждането на марката Hummer, този път обаче с електрозадвижване. И под формата на пикап с различни мощности, докато сега GMC показват и „закритата“ версия, SUV-то, което обаче може да се разглобява, подобно на Jeep Wrangler.

Задвижването е идентично с това на пикапа, с тази разлика, че в SUV изпълнението е една идея по-слабо. Докато колата с леген може да се поръча с 1000 к.с., то тук топ версията е с 830 к.с. (619 кВт), но също с грандиозния въртящ момент от 15 600 Нм. Ъъъм…, не се бъркайте обаче, тук измерването е малко по-различно, защото пиар хората на концерна дават въртящия момент на самите колела, а не на моторите.

Въпросните показатели идват от 3 електромотора с постоянни магнити, като динамиката на върховото изпълнение е 0-100 км/ч за около 3,7 секунди. По отношение на пробега, GMC предлагат няколко варианта, като за най-сериозното изпълнение обещават „над 300 мили“ (над 480 км), благодарение на голямата батерия и системното напрежение от 800 волта.

Пиар материалът за автомобила е сравнително къс, но сме сигурни, че в голяма степен той е идентичен с пикапа, за който писахме доста подробно. GMC Hummer EV (SUV) ще се предлага от началото на 2023-та и в три първоначални изпълнения - 2X, 3X and Edition 1. Последното ще е топ нивото с трите ел. мотора, а серийно за всички ще налична системата ‘4 Wheel Steer’ със завиващи и задни колела. Тя позволява диаметър на завиване от само 10,8 метра, почти колкото е на VW Golf 8.

Цените? Вече са обявени за САЩ – Edition 1 ще се продава за най-малко 105 595 долара или с 5 хил. повече, ако се поръча с опционалния пакет ‘Off-Road Extreme’.

Ако искате да се запознаете по-подробно с фактите и техниката на възродения Hummer EV, кликнете на тази снимка най-долу. Тя ще ви отведе до материала ни за пикапа, който е на практика идентичен и където има всичко.

Много практичен и интересен!