GMC произведе първия Hummer EV, започва доставките до седмици

  • Галерия с пет снимки на първия сериен екземпляр, слизащ от конвейера Галерия с пет снимки на първия сериен екземпляр, слизащ от конвейера

22 Dec 2021

Честито! Hummer се завръща, в подходящ за XXI век формат, разбира се. Електрически, с мощност от кръгло 1000 к.с., за да не се притеснявате да помните сложни числа. Батерията е най-голямата, която може да срещнете в масов автомобил – 200 кВтч. Чудовището стъпва на новата платформа Ultium на GM, която ще се използва от още доста електромобили на концерна.

 

Първоначално ще се произвежда само Edition 1 с респектираща цена (за Щатите) от 110 хил. долара. Каросерията е боядисана в бяло Interstellar, а интериорът е решен в цвят, който се казва “лунен хоризонт”. Първият произведен екземпляр беше продаден още през март на търг за 2,5 млн. долара, като парите отидоха за благотворителност. Останалите екземпляри (общо 1200 броя) от серията Edition 1 се изкупиха за десет минути!

Мненията след първите тестове (на предпроизводствени прототипи) са за доста премислено и умно конструирано возило.

Edition 1 е натоварен с всичко най-интересно и готино, което GMC осигурява на възкръсналия Hummer. Това включва офроуд пакет Extreme с 35-инчови офроуд гуми, защита на пода, възможност за диагонално движение (т.н. Crab Walk), благодарение на четирите завиващи колела, както и камери под каросерията, отново за улесняване на офроуда.

Дори и с чудовищната батерия, Hummer EV ще минава около 530 км с една батерия, което не е толкова много, колкото бихме очаквали от 200 кВтч.

 

Първородната Godzilla!