Хомологират за улично каране Zonda Revolucion

  • Галерия от 8 снимки на Pagani Zonda Revolucion Галерия от 8 снимки на Pagani Zonda Revolucion

09 Apr 2021

Краят на 10-годишната ера на Pagani Zonda бе сложен с финална версия през лятото на 2013 г. Да, след това видяхме няколко единични поръчкови бройки, но те всъщност представляват модификации на вече съществуващи Zond-и. Екипът на Хорацио Пагани реши сбогуването с модела да бъде с изцяло пистов вариант, произведен само в пет екземпляра. И тогава, през въпросната 2013-та, компанията показа най-бруталната си кола до този момент – Pagani Zonda Revolucion.

Собственикът на ето тази Zonda Revolucion от снимките тук явно вече не му се кара единствено на писта. И реши да превърне своята машина в улично-легална кола. За целта се обърна към британската компания Lanzante Limited, която преди време превърна друга пистова хиперкола в годна за каране по улиците, а именно McLaren P1 GTR.

Засега не се знае какво точно ще бъде променено, за да получи тази Zonda регистрационни номера. Именно с това са ангажирани днес хората в Lanzante. Със сигурност трябва да променят окачването, да сложат мигачи, шосейни гуми и какво ли още не.

Технически пистовата Pagani Zonda Revolucion е с централно разположен 6,0-литров атмосферен V12 AMG двигател. Той е настроен да генерира 800 к.с. и 730 Нм. И днес тези цифри са впечатляващи, дори да са под параметрите на наскоро показаната Huayra R, която разполага с 850 к.с. и 750 Нм, идващи от нов 6,0-литров V12, разработен съвместно с HWA.

Първородната Godzilla!