Това е най-скъпата S-класа: новият Maybach S680 с V12

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

13 May 2021

Короната в цялата гама на Daimler се нарича Mercedes-Maybach S680. Свръхлуксозната лимузина не само е най-скъпият Mercedes (изтече информация за цената в Русия, равняваща се на 310 хил. евро), но освен това вероятно е едно от последните места, на които ще може да видите легендарния 6-литров V12 на марката. Моторът с дузина цилиндри е свързан към 9-степенна скоростна кутия и доставя забележителните 612 к.с. Всъщност тази мощност е по-ниска от тази на версията S650 на W222, но това е малка цена, платена на еко нормите, за да бъде запазен епичният мотор с дузина цилиндри. Лимузината достига 100 км/ч за едва 4,5 секунди, но едва ли който и да е от собствениците на новия Maybach някога ще го използва за подобни ластици и забавления.

Далеч по-вероятно е колата да се ползва с благовъзпитан шофьор, който знае как да предложи максимално плавно движение. Все пак гигантът тежи 2350 кг.

Със сигурност 12-цилиндровата версия няма да остане най-мощната в гамата на новата S-класа, защото знаем със сигурност, че ще се появят два плъгин хибрида – S63e и S73e. Вторият ще има около 800 к.с.

 

Много практичен и интересен!