BMW M4 G82 от AC Schnitzer е почти готов (Галерия)

  • Галерия от 7 снимки на AC Schnitzer BMW M4 G82 Галерия от 7 снимки на AC Schnitzer BMW M4 G82

28 May 2021

Немските тунинг специалисти AC Schnitzer са готови (или почти готови) с доработката на новото BMW M4 G82. Второто поколение M4 се превърна в един от най-коментираните M-модели заради своите „бъбреци“, наследени от Серия 4, сравнявани подигравателно със зъбите на анимационния герой Бъгс Бъни. Но базираната в Аахен компания реши да не ги ампутира и ги запази в оригинален вид. Поне засега.

Пакетът на AC Schnizter за M4 G82 се отличава външно с няколко аеродинамични компонента. Това са модифициран преден сплитер, заден спойлер на покрива и карбонов лип спойлер. Страничните прагове и задната броня остават непроменени, но получават защитно фолио. Предната броня е с нови странични крила, като в процес на разработка са нови дефлектори на двете радиаторни решетки, голямо „състезателно“ задно крило, нов преден капак и карбонов заден дифузьор. Тях ще ги видим може би след месец.

Дотук с видимите готови промени. Следващите са почти незабележими отвън, тъй като правят M4 G82 с около 20-25 мм по-ниско отпред и с 15-20 мм по-близо до асфалта отзад. За целта AC Schnizter създават нови пружини, които допълнително втвърдяват окачването. По-късно ще се предлага и регулируемо RS окачване.

И докато сме още на тема окачване, ще споменем, че предложението на AC Schnizter за избор на джанти е между два модела ковани и олекотени алуминиеви 20-ки, кръстени съответно AC3 и AC1.

Докато пишем тези редове немската тунинг компания разработва и цяла изпускателна система за M4 G82. Работи се и по увеличението на мощността на 3,0-литровия би-турбо мотор, като фабричните 480 к.с. трябва да нарастнат на 510 к.с., с колкото разполага и M4 Competition. Интериорът също ще получи някои нови алуминиеви елементи, като например нови лостчета за превключване, нови педали и нова поставка за ключа.

Много практичен и интересен!