1965 Pontiac LeMans Convertible в стил GTO за 25 хил. лв.?

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

12 Jul 2021

Често, когато нямам много работа, ровя в сайтове за употребявани автомобили. Всъщност, това не е точно така – правя го постоянно, както за разтуха, така и заради работата ми. Което поставя под въпрос момента с разтухата, но това е друга тема, ха!

Днес попаднах на този 1965 Pontiac GTO, който не е точно… GTO. Много харесвам трибуквената модификация от тази ера и според мен – а и не само -, това е една от най-гангстерски изглеждащите и запомнящи се американски коли от 60-те.

Конкретният екземпляр реално е LeMans Convertible, но преработен в стил GTO. По него е работил предишният му собственик, както и SW Customs в Рино, Невада. Мощността идва от 389-кубиков V8 (в инчове, което значи 6,4-литра), а трансмисията е 3-степенна автоматична TH400.

Toreador Red екстериор, джанти Cragar SS с гуми 285/60 BF Goodrich и черен винил вътре, като салонът е средно запазен. Колата е на около 46 хил. мини по километраж, но в обявата пише, че реалният пробег не е известен.

Цената? Търгът приключва след 6 дни, а в момента сумата е достигнала до 15 250 долара или около 25 хил. лв. Въпросът е бихте ли дали толкова - и малко повече - пари за 56-годишно американско кабрио? Или пък за около 30 бона бихте си взели ново Peugeot?

Лукс от Китай!