KTM RC 8C е карбоно-кевларена машина за скорост с вкус на GP

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

23 Jul 2021

„KTM RC 8C е ултра леко, специално разработено пистово оръжие, проектирано с една проста цел – да поставя най-добрите времена на пистата и да установява оранжева доминация на стартовата решетка“.

Казано по-просто, това е специално създаден чисто пистов мотоциклет, който е разработен с помощта на Krämer Motorcycles, хората помагащи на KTM Factory Team. Супер.

Рамата е стоманена и се изработва на ръка, а в нея се монтира двигателят на 890 Duke R. Това е 889-кубиковия 2-цилиндров LC8C, който генерира 126 к.с. и 1о1 Нм, предостатъчни за тежащия 140 килограма RC 8C.

Окачането е съставено от вилка WP Apex Pro 7543 и заден амортисьор Apex Pro 7746, а главен участник в спирачната система е 19RCS Corsa Corta, главният спирачен цилиндър, чрез който каращият може много прецизно да настройва точката на захапване.

Визията? Изцяло подчинена на аеродинамиката, съобразена с охлаждането и бързата замяна на панелите, който са от кевлар и карбон. Супер. Искате такъв? Серията е ограничена в само 100 броя, а цената започва от около 36 хил. евро.

Много практичен и интересен!