Новата Huayra BC Pacchetto Tempesta идва с шест (!) тромпета

  • Три снимки на новата Huayra Pacchetto Tempesta и няколко снимки на Huayra R Три снимки на новата Huayra Pacchetto Tempesta и няколко снимки на Huayra R

06 Aug 2021

Huayra стана на десет години. Звучи невероятно, но е факт. По този повод италианците са готови с нова специална версия на своя ураган. Казва се Pacchetto Tempesta, което би следвало да се преведе като “буреносен пакет” или нещо подобно, и е базирана на Huayra BC.

Колата ще може да се види на живо по време на конкурса за елегантност в Монтерей, Калифорния, следващата седмица. Тя се задвижва от добре познатия ви 6-литров V12 на AMG, който тук има 827 к.с. и 1100 Нм. За акустичния рецитал отговарят не обичайните четири, а цели шест ауспухови накрайника (добавени са два ниско долу), за които чухме, че произвеждат истинска вакханалия от звуци.

 

Pacchetto Tempesta се отличава и с някои нови аеродинамични решения, включително нов дизайн на задното крило с интегриран вертикален елемент, както и преработен сплитер.

Окачването е по-меко от това на стандартната Huayra BC, като Pagani дори добавя нов комфортен режим, вероятно след като пломбите на няколко собственици на Huayra вече са изпопадали.

Компанията планира да отбележи 10-годишнината на модела като събере всички произведени до днес модели Huayra на пистата “Лагуна Сека”. Събитието е предвидено за 14 август и ще включва също пистовата Huayra R, така че всеки, който е в Калифорния по това време, да се качва на колата и да праща снимки и видео от горещия парад! 

 

Много практичен и интересен!