Вижте как BMW iX отива на автомивка и на разходка до зарядната станция… без шофьор


14 Sep 2021

Всички знаем, че технологията за автономните коли вече е тук. Но е плашещо, когато я видиш в действие. Във видеото BMW iX оставя собственика си на входа на паркинга, след което се отправя към автоматична зарядна станция. Когато получава достатъчно заряд (от 25 до 64% зареждане на батерията) решава да се отправи и за един бърз душ, преди да посрещне отново собственика си на мястото, на което го е оставил.

 

Разбира се, че за едно такова видео е необходимо зарядно с автономна функция, както и предварително подготвена автомивка, десетки сензори в паркинга и т.н., но е наивно да смятате, че тези неща ще се забавят, стига да има коли, които могат да ги използват.

Не знаем какво друго да очакваме от автономното бъдеще, но силно се надяваме то да е бъдеще, в което умните автомобили да се движат по-бързо, по-разумно и по-безопасно от тези с шофьор, защото иначе демонстрираните във видеото глезотии ще си останат просто скъп рекламен трик, който може да се превърне в още по-скъпо задръстване, стига само някой развеселен тийнейджър да реши да се позабавлява...

 

Много практичен и интересен!