Продават BMW 3.0 CSL от 1972-ра, в което има нещо странно

  • Галерия от 11 снимки на BMW 3.0 CSL Галерия от 11 снимки на BMW 3.0 CSL

13 Oct 2021

Чували ли сте за Чатануга? Честно казано вероятно нямаше да чуем това име, ако не бяхме попаднали на информация, че този прекрасен „Batmobile” се продава именно в Чатануга. Оказа се, че това е четвъртият по големина град в щата Тенеси и именно там този уикенд въпросното BMW 3.0 CSL ще бъде продадено на търг.

Екзмемплярът е от 1972 г., когато BMW прави специална хомологация, за да участва в Европейския туристически шампионат. И в крайна сметка баварският конструктор сглобява 1265 броя от BMW E9 във вариант 3.0 CSL.

Тъй като този 3.0 CSL е произведен през 72-ра би следвало колата да не изглежда изобщо така, тъй като известния като „Batmobile” аеродинамичен пакет излиза при финалната хомологирана версия през 1973 г. А и тази разцветка е запазена за състезателните коли на BMW Motorsport.

Така че някой значително си е поиграл с кокалите на оригиналното 3.0 CSL и го е превърнал в състезателна реплика на състезателната кола от 70-те. Това обаче не е обявено в информацията на търга и човек би помислил ако не провери, че това е оригинален състезателен 3.0 CSL, какъвто за жалост не е.

Под капака все пак намираме 3,0-литровия шестак, зад който стои заводската 4-степенна скоростна кутия. И Стиви Уондър би забелязал, че моторът е значително модифициран и е далеч от стоковата си форма, в която е произведен.

В крайна сметка макар и модифициран този BMW 3.0 CSL вероятно ще бъде продаден на висока цена. Предстои да разберем, а до тогава може да разгледате галерията с още снимки най-горе.

Много практичен и интересен!