BMW M3 Touring върти “Ринга” с нагорещени спирачки

  • Девет снимки на летящото по Ринга комби, направени от папараците на Carscoops Девет снимки на летящото по Ринга комби, направени от папараците на Carscoops

15 Oct 2021

Инженерите на BMW искат да са сигурни, че първото M3 комби ще бъде истински бърза машина, която не отстъпва по нищо на седана и купето M4. За целта те подлагат комбито на същите тестове, през каквито минават и останалите М коли, включително с бясно препускане по северната отсечка на “Нюрбургринг”.

Наскоро папараците на Carscoops снимаха един от тестовите прототипи, каран толкова бързо, че спирачките са червени от загряването. Това ще ви е особено полезно, когато пренасяте кашони с лютеница, детски колички и покъщнина.

Би било любопитно да разберем какво е времето на M3 Touring на “Ринга” и дали то би могло да застраши рекорда при комбитата, записан от AMG E63 S – 7:45,19 мин. Като имате предвид, че актуалното M4 се справя за под 7:30 минути, то не е невъзможно.

Очаква се M3 Touring да идва само в комплект с xDrive и само във варианта Competition – с 510 к.с. и 650 Нм от 3-литровия си туин турбо редови шестак. По всяка вероятност колата ще се предлага само с 8-степенен автоматик и ще изхвърли 6-степенната ръчка от списъка с опциите.

Надяваме се супер комбито да дебютира през лятото на следващата година или по-скоро!

 

Много практичен и интересен!