Продават състезателнo BMW M3 GTR Е46!

  • Галерия от 16 снимки с BMW M3 GTR E46 Галерия от 16 снимки с BMW M3 GTR E46

28 Oct 2021

Всеки ден излизат интересни и редки коли за продажба. До скоро повечето от тях бяха с история, че са открити в някой забравен хамбар, гараж или склад. Но напоследък зачестиха търговете с ексклузивни автомобили, изминали скандално малко километри и запазени в отлично състояние за годините си.

Тази тук определено не е пазена, нищо че изглежда като току-що сглобена. И не е на малко километри, участвала е в редица 24-часови състезания, сред които и „24 часа на Дейтона“. И е карана до краен предел по повечето писти в САЩ и Канада. Но в момента се намира в Австралия и по-важното: продава се! А колата е BMW M3 GTR E46!

Оригинално състезателното BMW M3 GTR E46, което има улична хомологация от десетина бройки барабар с прототипите, е първото M3 с V8 двигател. Той е 4,0-литров P60B40, монтиран единствено именно в GTR версията на E46, за разлика от 3,2-литровия шестак при “чистото” M3 E46.

Но някой си Том Милнър от Prototype Technology Group сменя заводския състезален 4,0 V8 P60 с 4,9-литров V8 (S62) от BMW M5 E39. С него колата участва сериите Grand-Am. Това е надпревара за състезателно хомологирани шосейни автомобили, провеждаща се в Северна Америка.

Скоростната кутия е 6-степенна механична от британската специализирана в трансмисии марка Hewland.

Собствениците на този GTR продават колата заедно с куп части, твърдейки, че може да си сглобите още един GTR. Не е изключено оригиналният и рядък 4,0 V8 двигател да бъде сред тях.

Състезателната машина се продава заедно с още два допълнителни комплекта джанти, обути в гуми за мокро и дъжд. Така че колата е напълно готова за каране във всякакви пистови условия.

Въпросното M3 GTR се продава от Young Timers Garage, които казват, че това е един от двата GTR-а с 4,9 V8 двигател. И не разкриват цената.

Майната й на цената. И без това не може да си го купим, но вижте какъв аеро пакет има това BMW. Свирепият бодикит определено не е оригинален, както и задното крило. Последното поставя въпроса дали изобщо тази кола е произведена като GTR или някой талантлив екип я е превърнал в подобен екземпляр. Хммм... 

Първородната Godzilla!